Leefstijlcoaching Dorst
'Start vandaag met wat je gisteren had willen doen!'
 

Coaching Op leefstijl (CooL)

CooL staat voor Coaching op Leefstijl. Het CooL-programma wordt uitgevoerd door één en dezelfde persoon, namelijk de leefstijlcoach. Het CooL-programma kijkt niet alleen naar voeding en beweging, maar ook naar slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid.

CooL-coach
De CooL-coach steunt de deelnemer in het halen van persoonlijke doelen. Tijdens het traject ligt de regie bij de deelnemer zelf en heeft de leefstijlcoach een ondersteunende rol.


CooL-programma
Het CooL-programma kent een open karakter, waarbij de inhoud van het programma niet in detail wordt voorgeschreven. Dit geeft de leefstijlcoach de flexibiliteit om bij het uitvoeren van het programma die inhoud en werkvormen te kiezen die het beste aansluiten bij de betreffende groep. De einddoelstellingen en werkzame elementen van het programma zijn wel vastgelegd.
Het CooL-programma bestaat uit een basisprogramma van 8 maanden en een onderhoudsprogramma van 16 maanden. Beide programma-delen bestaan uit 8 groepsbijeenkomsten van elk 90 minuten met daarnaast 3.5 uur aan individuele gesprekken. Tijdens het traject ligt de regie bij de deelnemer zelf en heeft de leefstijlcoach een ondersteunende rol. Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning.Bron: leefstijlinterventies.nl