Leefstijlcoaching Dorst
'Start vandaag met wat je gisteren had willen doen!'
 

Gesuperviseerde Leefstijl Interventie (GLI) 

 

Bijna de helft van de volwassenen in Nederland heeft overgewicht. Misschien ben jij ook te zwaar. Je loopt dan meer risico op een slechte gezondheid. Maar het is niet makkelijk om gewicht te verliezen of om op gewicht te blijven. Deelnemen aan een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) kan je daarbij helpen.
Een GLI is een programma waarin je advies en begeleiding krijgt over: gezonde voeding, gezonde gewoontes en gezonde beweging. Wanneer je daarin veranderingen maakt die je kunt volhouden, voorkom en verminder je gezondheidsklachten. Zo wordt je gezondheid beter, voel je je sterker en zit je lekker in je vel!

Wat is de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)?
Er zijn in Nederland 4 verschillende GLI-programma’s die worden vergoed door de zorgverzekering. Deze duren 2 jaar. Leefstijlcoaching Dorst biedt op dit moment enkel het CooL-leefstijlprogramma aan: 

Jaar 1: Begeleiding bij de verandering van je leefstijl.
Jaar 2: Begeleiding bij het volhouden van de verandering van je leefstijl.

Een GLI bestaat uit groepsbijeenkomsten (max. 15 personen) en individuele gesprekken onder begeleiding van een leefstijlcoach en eventueel andere zorgverleners.

 

Voor wie is de GLI?
Niet iedereen met overgewicht komt in aanmerking voor deelname aan een GLI. Je kunt deelnemen wanneer je 18 jaar of ouder bent en je voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden, je hebt een:
Body Mass Index* (BMI) van 30 of hoger
BMI van 25 of hoger + een middelomtrek van minimaal 102 cm (mannen) of 88 cm (vrouwen)
BMI van 25 of hoger + bijvoorbeeld een hoger risico op diabetes type 2 en/of hart- en vaatziekte (vraag dit na bij je huisarts of medisch specialist)


Bron: ZoHealthy